DAS-Service marktmonitor

DAS-Service Markt Monitor September: hoeveel opdrachten kwamen er op de DAS’en?

Eén van de meest gestelde vragen bij DAS-Service is hoeveel opdrachten er op Dynamische Aankoopsystemen worden gepubliceerd. Speciaal voor iedereen hebben we daarom de DAS-Service Markt Monitor. Deze maand de DAS-Service Markt Monitor September: hoeveel opdrachten kwamen er op de DAS’en?

Download de Markt Monitor hier.

Duiding

  • Er werden in september 2020 ruim 600 opdrachten op de verschillende Dynamische Aankoopsystemen gepubliceerd. Dit is conform de verwachting: ruim 150 opdrachten meer dan in augustus!
  • De trend dat grote organisaties relatief veel opdrachten publiceren, blijft stabiel. De zeven grootste inhurende organisaties zijn goed voor meer dan de helft van de opdrachten.

Verbeteringen aan het overzicht

Komende maanden gaan we het overzicht verder verbeteren zodat we een nog betere duiding kunnen geven. Zo gaan we over meer Dynamische Aankoopsystemen rapporteren. De effecten hiervan zullen in oktober zeker zichtbaar zijn. Ook gaan we onderzoeken op welke wijze we het aantal opdrachten per vakgebied beter inzichtelijk kunnen maken.

Inschrijven op Dynamische Aankoopsystemen met weinig opdrachten zinvol?

Bij het lezen van de duiding kun je je afvragen of het zinvol is om op Dynamische Aankoopsystemen in te schrijven waarop relatief een beperkt aantal opdrachten worden gepubliceerd. Wij vinden van wel:

  • Over het algemeen geldt: hoe meer opdrachten op een Dynamisch Aankoopsysteem worden gepubliceerd, hoe meer partijen op een Dynamisch Aankoopsysteem zijn ingeschreven. Deze trend zien we ook bij onze eigen klanten. Door ook in te schrijven op kleinere Dynamische Aankoopsystemen, behoor je waarschijnlijk tot een beperkter aantal leveranciers, waardoor de kansen op gunning toenemen.
  • Je vergroot je bereik van potentiële opdrachtgevers. Door ook in te schrijven op kleinere Dynamische Aankoopsystemen zul je hoe dan ook meer aanvragen binnen krijgen. Dit maakt de kans groter om een nieuwe, interessante opdracht te vinden.

Conclusie

Het nut van Dynamische Aankoopsystemen heeft zich in september 2020 wederom bewezen. Ondanks vakantieperiode en de coronacrisis zijn er veel opdrachten te halen bij de overheid!

Gerelateerde updates