In Nederland zijn er vier grote aanbieders van platformen voor Dynamische Aankoopsystemen: Nétive, Mercell, Poolz en The Solutions Factory. Mercell biedt 2 platformen aan: Mercell Source-to-Contract en Mercell CTM aan. Managed Service Provider StaffingMS, bekend van Inhuurdesk.nl, beheert een groot aantal Dynamische Aankoopsystemen voor overheden op het Nétive platform.

Bij DAS-Service werken we dagelijks met deze systemen. In dit blog gaan we in op Mercell Source-to-Contract (in het kort:Mercell).

Door wie wordt Mercell gebruikt?

Mercell is in gebruik bij diverse inhurende organisaties met een Dynamisch Aankoopsysteem, zoals Gemeente AmsterdamMinisterie van Defensie en Gemeente Rotterdam.

Hoe gebruiksvriendelijk is de DAS functionaliteit van Mercell?

Wanneer je een account hebt aangemaakt bij Mercell, dan ben je nog niet toegelaten tot de Dynamische Aankoopsystemen. Hiervoor moet je nog aanvullende activiteiten verrichten.

Bij DAS-Service werken we veel met Mercell. Hierop zijn de zijn veel Dynamische Aankoopsystemen te vinden. Mercell vinden we, van alle platformen voor Dynamische Aankoopsystemen, het meest gebruiksvriendelijke platform.

Wanneer je voor de eerste keer inlogt op Mercell, dan komt het wellicht wat overweldigend over. Maar als je de structuur van het platform begrijpt, dan kun je er snel je weg in vinden. De gebruikersinterface komt wel ietwat gedateerd over.

Wanneer je je inschrijft op een Dynamisch Aankoopsysteem of reageert op een opdracht, dan wordt je door Mercell door het proces geleid. Wanneer je niet alle gegevens hebt ingevuld of een vraag vergeten bent te beantwoorden, dan wordt dat door Mercell aangegeven. Dit is echt een pluspunt.

Een ander groot voordeel is dat je met slechts één inlognaam en wachtwoord toegang hebt tot een enorme hoeveelheid Dynamische Aankoopsystemen. Je hoeft dus niet voor elk Dynamisch Aankoopsysteem een nieuwe inlognaam en wachtwoord aan te maken.

Hoe werkt DAS-Service met Mercell?

Wanneer je je wilt inschrijven op Dynamische Aankoopsystemen die van Mercell gebruik maken, dan doet DAS-Service het volgende:

1. Aanmaken van het account

Wanneer je nog niet over een account bij Mercell beschikt, dan kunnen wij het account voor je aanmaken. Dat account is helemaal voor jou, en je kunt het met een zelfgekozen wachtwoord beveiligen. Vervolgens maken we een extra account aan, specifiek voor DAS-Service.

Indien je al wel over een account bij Mercell beschikt, dan krijg je van ons instructies hoe je voor DAS-Service een extra account kunt aanmaken. Maak je ook gebruik van DAS-Beheer? Dan slaan we alle wachtwoorden op in een handige wachtwoordenkluis voor je.

2. Voorinvullen van formulieren

Wij vullen de benodigde formulieren helemaal voor je in, en bieden dit digitaal aan ter ondertekening.

3. Toelatingsverzoek

In Mercell dienen we je hele toelatingsverzoek in. Via Mercell komt vanzelf tergkoppeling op dit toelatingsverzoek. Zodra je bent toegelaten, ontvang je automatisch opdrachten in je inbox.

4. Reageren op een opdracht

Vanuit DAS-Service vinden we het belangrijk dat we je goed voorlichten over hoe een Dynamisch Aankoopsysteem werkt. Via onze kennisbank vind je hulp bij het reageren op opdrachten.

Tips voor Mercell

Waar moet je bij Mercell op letten?

Een paar dingen zijn bij Mercell van belang om te weten:

    1. Met toegang tot Negometrix ben je nog niet ingeschreven op de Dynamische Aankoopsystemen. Dit moet je dus separaat doen. Of je laat het DAS-Service voor je verzorgen.

    1. Wees nauwkeurig. Selecteer de juiste documenten bij het desbetreffende Dynamische Aankoopsysteem.

Kunnen wij je inschrijven op Mercell DAS’en?

Heb jij interesse in een DAS van Mercell? Of wil je een compleet overzicht van alle DAS’en die voor jou interessant zijn? Vraag dan onze Quickscan aan.

Voeg je koptekst hier toe