Neem contact op: 0172 578 909

Share Post:

Verbeterde DAS-Selector: nu nog makkelijker nieuwe opdrachtgevers vinden

Verbeterde DAS-Selector: nu nog makkelijker nieuwe opdrachtgevers vinden

Bij DAS-Service zorgen we ervoor dat freelancers, bureaus, ondernemers en leveranciers rechtstreeks zaken kunnen doen met aanbestedingsplichtige organisaties. Heel veel aanbestedingsplichtige organisaties maken gebruik van een Dynamisch aankoopsysteem, een groslijst of soortgelijk marktplaats/inkoopportaal. Daarvan zijn er honderden in Nederland! Om onze klanten een goede selectie te laten maken, hebben we de DAS-Selector ontwikkeld. En vandaag hebben we de nieuwe versie gelanceerd! De verbeterde DAS-Selector: nu nog makkelijker nieuwe opdrachtgevers vinden!

Wat is de DAS-Selector en hoe werkt het?

In de DAS-Selector hebben we alle Dynamische aankoopsystemen, groslijsten, open houses, enzovoorts opgenomen. Een enorme lijst. De DAS-Selector helpt je om een keuze te maken. Dit kan op twee manieren. Je kunt de zoekfunctie in de balk bovenaan gebruiken. Hier moet je minimaal drie tekens invoeren voordat het filter werkt. Je kunt ook gebruik maken van de filters aan de linkerzijde van het scherm. Werk je op een mobiele device? Klik dan op het knopje ‘filters’. Dit werkt verder als volgt:

Stap 1.Selecteer het soort marktplaats

Selecteer aan de linkerzijde het soort marktplaats. Je kunt kiezen uit:

 • Flexibele arbeid –  externe inhuur van medewerkers, interessant voor freelancers en bureaus
 • Grote infrawerken – civiel- en cultuurtechnische werkzaamheden, bestemd voor aannemers
 • Inkoop producten – levering van producten, zoals computers of meubilair
 • Inkoop diensten – levering van diensten, zoals  schoonmaakdiensten of digitalisering van documenten
 • Uitvoering jeugdwet en WMO – diensten in het kader van jeugdzorg en wet maatschappelijke ondersteuning**

** We zijn momenteel het aanbod van uitvoering jeugdwet en WMO nog aan het uitbreiden. Ontbreekt er naar jou idee iets? Laat het ons weten!

Stap 2. Selecteer de regio’s

Hier kun je aangeven in welke provincie(s) je opdrachtgevers zoekt. Wanneer je hier geen selectie maakt, dan zoek je standaard in alle provincies.

Stap 3. Branche

Hier kun je aangeven wat voor soort opdrachtgevers je zoekt. Dit kan interessant zijn wanneer je enkel ervaring hebt in een specifieke branche, zoals lokale overheid.

Stap 4. Functiegroep

Deze optie is alleen beschikbaar wanneer je ‘externe inhuur’ hebt aangevinkt. We hebben immers alle inkoopportalen voor inhuur gekoppeld aan een lijst met standaard functieprofielen. Dus ben je IT’er? Vink dan aan ‘automatisering/internet’.

Filters gezet, gebeurt er dan?

In het resultaatscherm zie je vervolgens een selectie verschijnen. We geven vervolgens aan:

 • Wie is de inkopende organisatie – dit kan soms een samenwerkingsverband zijn. Door te klikken op het knopje ‘meer informatie’ zie je welke organisaties allemaal lid zijn van het samenwerkingsverband.
 • De categorie of kwalificatie – dit beschrijft waar het inkoopportaal precies om gaat.
 • De bijbehorende filters – daar vatten we nog een keer samen tot welke filters het resultaat behoort.
 • Het vakgebied – daar plaatsen we, indien van toepassing, het bijbehorende vakgebied.
 • De opdrachten-indicator – je ziet dit alleen bij de resultaten van flexibele arbeid. De oranje vakjes tonen aan hoeveel opdrachten gemiddeld worden gepubliceerd door de inkopende organisatie. Eén oranje vakje betekent 0 tot 5 opdrachten per maand, twee oranje vakjes betekent 6 tot 10 opdrachten, drie oranje vakjes betekent 11 opdrachten of meer.
 • Meer informatie – door te klikken op dit linkje komt een pop-up in beeld die je meer informatie geeft over het resultaat.
 • Inschrijven – door te klikken op deze knop wordt het resultaat toegevoegd aan de winkelwagen.

Wat gebeurt er daarna?

Als je een bestelling plaatst, dan is deze bestelling niet bindend. We nemen, gezien de complexiteit van de materie, altijd eerst even contact met je op. We spreken dan de bestelling door, vertellen de details en lichten het vervolg toe. Is alles in orde? Dan sturen we je de overeenkomst en factuur toe. Daarna gaan we direct aan de slag, waarbij je zoveel als mogelijk ontzorgd wordt!