Neem contact op: 0172 578 909

Share Post:

Wat moet je weten over het werken met het platform Poolz?

Wat moet je weten over het werken met het platform Poolz?

In Nederland zijn er vijf grote aanbieders van platformen voor Dynamische Aankoopsystemen: Nétive, CTM Solution, Negometrix, Poolz en The Solutions Factory. Bij DAS-Service ervaren we dagelijks het gebruik van deze systemen. In dit blog gaan we in op Poolz.

Door wie wordt Poolz gebruikt?

Poolz wordt gebruikt voor de Dynamische Aankoopsystemen van de Nationale Politie, Provincie Overijssel, InhuurNoord, Werken in Gelderland en Werken in Friesland.

Hoe gebruiksvriendelijk is Poolz?

Bij DAS-Service vinden we Poolz een heel overzichtelijk platform De structuur is eenvoudig en als gebruiker is het direct duidelijk wat van je wordt verwacht.

Nieuwe opdrachten op Dynamische Aankoopsystemen worden per e-mail gestuurd. In de e-mail zit een link naar de publicatie op het Dynamische Aankoopsysteem, en kun je rechtstreeks reageren.

Wat ook heel handig is aan Poolz, is dat je door één keer te registreren een zogenaamd PoolzID aanmaakt. Met behulp van dit PoolzID kun je op bijna alle andere Dynamische Aankoopsystemen, die van Poolz gebruik maken, direct inloggen zonder dat je je opnieuw hoeft te registreren. De inhuurdesk van de Nationale Politie maakt overigens geen gebruik van het PoolzID. Je kunt daar een geheime vraag instellen om je wachtwoord te achterhalen.

Let op dat je, nadat je bent ingelogd, nog niet gekwalificeerd bent voor de Dynamische Aankoopsystemen. Dat is een handeling die je nog steeds moet doen.

Hoe werkt DAS-Service met Poolz?

Wanneer je je wilt inschrijven op Dynamische Aankoopsystemen die van Poolz gebruik maken, dan doet DAS-Service het volgende:

1. Aanmaken van het account

We raden aan om zelf het PoolzID aan te maken. Binnen Poolz kun je dan vervolgens een extra e-mailadres toevoegen ten behoeve van DAS-Service. Let op: je kunt geen los wachtwoord hieraan koppelen, dus wanneer DAS-Service voor jou inlogt, dan zul je je wachtwoord aan DAS-Service moeten geven. We raden je daarom altijd aan om, nadat je bent toegelaten tot het Dynamische Aankoopsysteem, je wachtwoord direct aan te passen.
Uiteraard kan DAS-Service ook voor jou het PoolzID aanmaken. We gebruiken op dat moment een tijdelijk e-mailadres, en dat zetten we om nadat je bent toegelaten.

2. Voorinvullen van formulieren en opvragen van verklaringen

Voor de meeste Dynamische Aankoopsystemen die van Poolz gebruik maken, is het Uniform Europees Aanbestedingsdocument verplicht. DAS-Service vult dit formulier helemaal voor je in, en biedt dit digitaal aan ter ondertekening.

De Provincie Overijssel vraagt om nog aanvullende gegevens, zoals een akkoordverklaring en een digitaal uittreksel van de Kamer van Koophandel. De akkoordverklaring vullen wij ook voor je in en bieden die digitaal aan ter ondertekening. Het opvragen van het digitaal gewaarmerkte uittreksel van de Kamer van Koophandel kunnen wij uiteraard ook verzorgen.

3. Klaarzetten van je toelatingsverzoek

We zetten in Poolz bij de gewenste Dynamische Aankoopsystemen zoveel als mogelijk je toelatingsverzoek klaar. Het indienen moet je zelf doen, aangezien we niet namens jou akkoord kunnen gaan met alle voorwaarden. We raden ook echt aan om die voorwaarden door te lezen voordat je je toelatingsverzoek daadwerkelijk indient.

4. Instructies hoe je kunt reageren op een opdracht

Vanuit DAS-Service vinden we het belangrijk dat we je goed voorlichten over hoe een Dynamisch Aankoopsysteem werkt. Je krijgt daarom van ons uitgebreide instructies hoe je binnen een Dynamisch Aankoopsysteem kunt reageren op een opdracht.

Waar moet je bij Poolz op letten?

Een paar dingen zijn bij Poolz van belang om te weten:

  1. Sommige Dynamische Aankoopsystemen, zoals die van de Nationale Politie, werken met een apart Uniform Europees Aanbestedingsdocument per categorie. Dus wanneer je jezelf inschrijft voor Politie ICT en Politie Organisatieadvies, dan moet je daarvoor de desbetreffende verklaring invullen, uploaden en aanbieden.
    Bij andere Dynamische Aankoopsystemen, zoals Werken in Gelderland, kun je één Uniform Europees Aanbestedingsdocument (UEA) gebruiken voor alle categorieën.
  2. Wees nauwkeurig. Selecteer de juiste documenten bij het desbetreffende Dynamische Aankoopsysteem.
  3. Stel, wanneer je dit nog niet hebt gedaan, bij de Nationale Politie je geheime vraag in. Mocht je je wachtwoord kwijt raken, dan kun je dat, middels het beantwoorden van de geheime vraag, opvragen.

Dit blog is op feitelijkheden geverifieerd door Haike Spek van Poolz. DAS-Service vraagt en ontvangt geen vergoeding voor dit blog.