Share Post:

Wat voor soorten Dynamische Aankoopsystemen zijn er

Wat voor soorten Dynamische aankoopsystemen zijn er

Wanneer je op DAS-Service naar de DAS-Selector gaat om de Dynamische Aankoopsystemen te zien, dan zie je een enorme lijst! Hoe zit dat precies in elkaar? Wat voor soorten Dynamische Aankoopsystemen zijn er?

Inhuur v.s. inkoop

Dynamische Aankoopsystemen kunnen gebruikt worden voor de:

  • Tijdelijke inhuur van bijv. ZZP’ers en/of consultancy bureaus
  • Inkoop van producten, bijv. laptops of speeltoestellen
  • Inkoop van diensten, bijv. busvervoer of het maaien van grasvelden

De inkoop van producten en diensten hebben we samengevoegd in de categorie ‘overige’. Inhuur hebben we losgekoppeld.

Eén Dynamisch Aankoopsysteem van één organisatie

In dit geval heeft de inhurende/inkopende organisatie één Dynamisch Aankoopsysteem ingesteld. Voorbeelden hiervan zijn de Gemeente Amersfoort en Provincie Utrecht.

Je hoeft je in dit geval dus ook maar op één Dynamisch Aankoopsysteem in te schrijven.

Eén Dynamisch Aankoopsysteem van meerdere organisaties

Sommige Dynamische Aankoopsystemen zijn samenwerkingsverbanden van meerdere organisaties. Denk bijvoorbeeld aan ‘Werken in Gelderland‘ en ‘DAS inhuur Specialisten ten behoeve van HR‘. Deze organisaties hebben gezamenlijk één Dynamisch Aankoopsysteem ingericht voor al hun inhuur en/of inkoop.

Door in de DAS-Selector op het (i)-symbooltje te klikken, kun je zien welke organisaties onderdeel uitmaken van het Dynamisch Aankoopsysteem.

Meerdere Dynamische Aankoopsystemen van één organisatie

Sommige organisaties hebben ervoor gekozen om voor verschillende vakgebieden of verschillende aankopen een apart Dynamisch Aankoopsysteem in te richten. Dit hebben ze bijvoorbeeld gedaan om freelancers of consultancy bureaus enkel geschikte functieprofielen toe te sturen, en ze niet te overladen. Ook kunnen ze per Dynamisch Aankoopsysteem verschillende eisen stellen, bijv. verzekeringen of certificeringen.

Conclusie

Dynamische Aankoopsystemen kunnen in allerlei soorten voorkomen. Kijk altijd goed naar de deelnemende partijen. Kom je er niet aan uit? Neem dan gerust met ons contact op!