Neem contact op: 0172 578 909

Sinds kort is er een nieuw gezicht bij DAS-Service. Els Wagenaar nam 1 Juli het stokje over van Bas van Oers. DAS-Service haalt hiermee een bijdehandte dame in huis met ervaring in de communicatie en recruitment automatisering. Daarnaast heeft ze praktijkervaring met dynamische aankoopsystemen.

Even voorstellen

Els Wagenaar woont met haar man, twee jongens en hondje in Delfgauw. Ze studeerde aan de TUDelft af op “Strategic Product Design”. “Deze opleiding is heel breed en ik profiteer nog dagelijks van de vaardigheden die ik daar heb geleerd. Je was daar continue bezig met het creatief oplossen van problemen. Wat ik zelf het leukste vond was de analyse, nadenken over de verschillende facetten van een probleem.”

Passie voor communicatie

Na haar opleiding startte Els Wagenaar als technisch schrijver bij Verebus Engineering. “Bij dit ingenieursbureau mocht ik werken voor zoveel verschillende opdrachtgevers. Ik mocht (bijvoorbeeld) kranen beklimmen en beschrijven in de offshore, schreef handleidingen voor onderhoud van de randstadrail en ik maakte documentatie van defensie materieel. In deze opdrachten schreef ik niet alleen handleidingen, maar bijvoorbeeld ook trainingsplannen, instructiekaarten. Ik mocht vaak ook zelf trainingen geven en de documentatiestructuur verzinnen.”

Els heeft in totaal meer dan 12 jaar in verschillende rollen bij het engineersbureau gewerkt. “Ik had daar veel afwisseling en ik had ontzettend leuke collega’s.” Omdat Verebus regelmatig projecten en diensten leverde aan (semi)overheden, was dit ook haar eerste kennismaking met DAS-en.

Tooling voor recruiters

Na 12 jaar besluit Els dat het tijd is voor wat anders en begint ze als Product Manager van NIXZ. NIXZ is dan nog een product afdeling, die later uitgroeit tot een eigen bedrijf. “Bij zo’n startup heb je veel verschillende petten op en ik houd ervan om te helpen bij verschillende processen. Zo hielp ik veel bij sales, support en marketing, terwijl je tegelijkertijd een strategie en een koers bepaalt voor het bedrijf.” NIXZ ontwikkelt verschillende producten waarmee recruitmentprocessen worden geautomatiseerd.

Dynamische aankoopsystemen verkennen

Dankzij het eerste product, DAS Connect, leert Els de wereld van dynamische aankoopsystemen verder kennen. Met dat product worden opdrachten van DAS-en automatisch in de systemen van de klanten gezet. Vorig jaar lanceerde NIXZ samen met DAS-Service ook de DASFeed, een handig portaal waarin alle DAS opdrachten continue worden verzameld.

In het laatste halfjaar heeft Els zich vooral gericht op partner management. In deze rol leerde ze DAS-Service nog beter kennen. “Ik vind het heerlijk om met partners samen te werken. Iedere organisatie heeft zo zijn eigen prioriteiten en samen kom je dan op nieuwe ideeën.”

Wat gaat Els Wagenaar bij DAS-Service doen?

Els vertelt enthousiast over haar eerste kennismaking met DAS-Service. “DAS-Service bestaat uit een team van zeer kundige en gezellige mensen. Daar sluit ik me natuurlijk graag bij aan. Het is gaaf om te zien hoe Bas (van Oers) zijn expertise heeft ingezet en vertaald naar deze waardevolle organisatie. “

“De eerste uitdaging is om de propositie te versterken. We zijn aan het kijken welke behoeftes onze klanten hebben naast het organiseren van DAS inschrijvingen. We zouden klanten namelijk graag compleet ontzorgen op het gebied van opdrachten voor (semi) overheden.” DAS-Service is hét kenniscentrum voor inschrijven en aanbieden bij overheden, maar deze kennis moet toegankelijk(er) worden gemaakt. “Hierbij komt mijn ervaring als schrijver natuurlijk wel van pas.”

Daarnaast zal Els Wagenaar haar ervaringen en ontwerpersbrein gebruiken om de zichtbaarheid van DAS-Service te vergrootten. “Het is de bedoeling dat iedereen DAS-Service weet te vinden.” Je kunt dus bijvoorbeeld wat vaker interessante artikelen verwachten op de website. De nieuwe algemeen directeur van DAS-Service gaat met frisse energie aan de slag. “Ik kijk er naar uit om de verschillende klanten te ontmoeten en beter te leren kennen. Het leukste aan zo’n nieuwe rol is dat je elke dag weer wat nieuws leert, heerlijk!”