Neem contact op: 0172 578 909

Share Post:

Wat moet je weten over het werken met het platform CTM Solution?

Wat moet je weten over het werken met het platform CTM Solution?


In Nederland zijn er vijf grote aanbieders van platformen voor Dynamische Aankoopsystemen: Nétive, CTM Solution, Negometrix, Poolz en The Solutions Factory. Bij DAS-Service werken we dagelijks met deze systemen. In dit blog gaan we in op CTM Solution.

Door wie wordt CTM Solution gebruikt?

Bij CTM Solution is een heel handig overzicht beschikbaar van alle Dynamische Aankoopsystemen. Hierop is te zien dat onder andere de Gemeente Delft, Ministerie van Defensie, Ministerie van Justitie en Veiligheid, Provincie Zuid-Holland, Raad voor de Rechtspraak, Staatsbosbeheer en de Vereniging Nederlandse Gemeenten gebruik maken van de Dynamische Aankoopfunctionaliteit van CTM Solution.

Hoe gebruiksvriendelijk is de DAS functionaliteit van CTM Solution?

Bij CTM Solution heb je met één inlognaam en wachtwoord toegang tot alle Dynamische Aankoopsystemen. Dat is natuurlijk een groot voordeel in vergelijking tot andere platformen waar Dynamische Aankoopsystemen op actief zijn.

Dat betekent echter nog niet dat je dan direct op de Dynamische Aankoopsystemen bent ingeschreven. Net als bij de andere platformen moet je bij elk afzonderlijk Dynamisch Aankoopsysteem jezelf nog kwalificeren.

Bij CTM Solution is het, wanneer je bent ingelogd, ook even zoeken naar de Dynamische Aankoopsystemen. Wanneer je echter terug gaat naar het totaaloverzicht, dan wijst het op zich vanzelf uit.

Hoe werkt DAS-Service met CTM Solution?

Wanneer je je wilt inschrijven op Dynamische Aankoopsystemen die van CTM Solution gebruik maken, dan doet DAS-Service het volgende:

1. Aanmaken van het account

Wanneer je nog niet over een account bij CTM Solution beschikt, dan kunnen wij het account voor je aanmaken. We maken dan gebruik van een tijdelijk e-mailadres, zodat we bij DAS-Service de voortgang van het toelatingsproces kunnen volgen.

Indien je al wel over een account beschikt, dan dien je ons de inloggegevens te verschaffen. Het is niet, in tegenstelling tot Negometrix, mogelijk om zonder betaling een extra account aan te maken.

2. Voorinvullen van formulieren

Wij vullen de benodigde formulieren helemaal voor je in, en bieden dit digitaal aan je aan ter ondertekening.

3. Klaarzetten van het toelatingsverzoek

In CTM Solution kunnen we het toelatingsverzoek helemaal voor je klaarzetten! We beantwoorden alle vragen en zorgen ervoor dat al het papierwerk en verklaringen op de juiste plaats klaar staan. Met één druk op de knop kun je dan je toelatingsverzoek indienen!

4. Instructies hoe je kunt reageren op een opdracht

Vanuit DAS-Service vinden we het belangrijk dat we je goed voorlichten over hoe een Dynamisch Aankoopsysteem werkt. Je krijgt daarom van ons uitgebreide instructies hoe je binnen een Dynamisch Aankoopsysteem dat met CTM Solution werkt, kunt reageren op een opdracht.

Waar moet je bij CTM Solution op letten?

Een paar dingen zijn bij CTM Solution van belang om te weten:

  1. Met een account bij CTM Solution ben je nog niet ingeschreven op of toegelaten tot de Dynamische Aankoopsystemen. Dit moet je dus separaat doen. Of je laat het DAS-Service voor je verzorgen.
  2. Controleer per Dynamisch Aankoopsysteem heel nauwkeurig welke documentatie je moet aanleveren.

Dit blog is voor publicatie ter controle aangeboden aan CTM Solution. DAS-Service vraagt en ontvangt geen vergoeding voor dit blog.