Neem contact op: 0172 578 909

Share Post:

Wat moet je weten over het werken met het platform Nétive?

Wat moet je weten over het werken met het platform Nétive?

In Nederland zijn er vijf grote aanbieders van platformen voor Dynamische Aankoopsystemen: Nétive, CTM Solution, Negometrix, Poolz en The Solutions Factory. Bij DAS-Service werken we dagelijks met deze systemen. In dit blog gaan we in op Nétive.

Opmerking vooraf: in tegenstelling tot CTM Solution, Negometrix, Poolz en The Solutions Factory is Nétive een Vendor Management Systeem (VMS): een systeem waarmee organisaties het hele externe inhuurproces kunnen faciliteren. Als leverancier, ondernemer of freelancer kun je er bijvoorbeeld ook je urenadministratie en facturatie via afhandelen.

Door wie wordt Nétive gebruikt?

Nétive is in gebruik bij diverse inhurende organisaties met een Dynamisch Aankoopsysteem, zoals RijkswaterstaatHavenbedrijf Rotterdam en Flex West-Brabant. Ook Managed Service Provider StaffingMS, bekend van Inhuurdesk.nl, beheert een groot aantal Dynamische Aankoopsystemen voor overheden op het Nétive platform.

Het Flexhuis en de Nederlandse Spoorwegen maken ook gebruik van Nétive, maar gebruiken niet de functionaliteit van het Dynamisch Aankoopsysteem.

Hoe gebruiksvriendelijk is de DAS functionaliteit van Nétive?

Wanneer je een account hebt aangemaakt bij één van de organisaties die van Nétive gebruik maken, dan ben je nog niet toegelaten tot de Dynamische Aankoopsystemen. Hiervoor moet je nog aanvullende activiteiten verrichten.

Bij Nétive is er niet echt sprake van een ‘wizard’ waarbij je stap voor stap wordt meegenomen in het toelatingsproces. Dit zie je bijvoorbeeld wel bij CTM Solution en Negometrix. Dat vraagt om het nauwkeurig doornemen van de documentatie om erachter te komen welke gegevens je precies moet aanleveren.

Hoe werkt DAS-Service met Nétive?

Wanneer je je wilt inschrijven op Dynamische Aankoopsystemen die van Nétive gebruik maken, dan doet DAS-Service het volgende:

1. Aanmaken van het account

Wanneer je nog niet over een account voor de gewenste organisatie, die van Nétive gebruik maken, beschikt, dan kunnen wij het account voor je aanmaken. We maken dan gebruik van een tijdelijk e-mailadres, zodat we bij DAS-Service de voortgang van het toelatingsproces kunnen volgen.

Indien je al wel over een account beschikt, dan hoef je niets te doen.

2. Voorinvullen van formulieren

Wij vullen de benodigde formulieren helemaal voor je in, en bieden dit digitaal aan je aan ter ondertekening.

3. Klaarzetten van het toelatingsverzoek

In Nétive kunnen we het toelatingsverzoek niet voor je klaar zetten. Wel krijg je van ons uitgebreide instructies hoe je het toelatingsverzoek kunt aanbieden.

4. Instructies hoe je kunt reageren op een opdracht

Vanuit DAS-Service vinden we het belangrijk dat we je goed voorlichten over hoe een Dynamisch Aankoopsysteem werkt. Je krijgt daarom van ons uitgebreide instructies hoe je binnen een Dynamisch Aankoopsysteem kunt reageren op een opdracht.

Waar moet je bij Nétive op letten?

Een paar dingen zijn bij Nétive van belang om te weten:

  1. Met toegang tot Nétive ben je nog niet ingeschreven op of toegelaten tot de Dynamische Aankoopsystemen. Dit moet je dus separaat doen. Of je laat het DAS-Service voor je verzorgen.
  2. Controleer per Dynamisch Aankoopsysteem heel nauwkeurig welke documentatie je moet aanleveren.
  3. Wanneer je bent ingeschreven bij een site die van Nétive gebruik maakt, dan kun je soms ook andere aanvragen ontvangen die niet vallen onder het regime van een Dynamisch Aankoopsysteem. Stel daarvoor de segmenten in (‘Mijn profiel’ -> ‘segmentinschrijvingen wijzigen’)

Dit blog is voor publicatie ter controle aangeboden aan Nétive en StaffingMS. Van hen is geen (inhoudelijke) reactie ontvangen. DAS-Service vraagt en ontvangt geen vergoeding voor dit blog.