Neem contact op: 0172 578 909

Share Post:

Wat moet je weten over het werken met het platform Negometrix?

Wat moet je weten over het werken met het platform Negometrix?

In Nederland zijn er vijf grote aanbieders van platformen voor Dynamische Aankoopsystemen: Nétive, CTM Solution, Negometrix, Poolz en The Solutions Factory. Bij DAS-Service werken we dagelijks met deze systemen. In dit blog gaan we in op Negometrix.

Door wie wordt Negometrix gebruikt?

Negometrix is echt de marktleider als het gaat om de Dynamische Aankoopsystemen. Heel veel organisaties maken, al dan niet in samenwerkingsverband, gebruik van dit platform. Bij Negometrix vind je onder meer de Dynamische Aankoopsystemen van de Gemeente Amsterdam, Gemeente Rotterdam, Luchtverkeersleiding Nederland en Gemeente Utrecht.

Hoe gebruiksvriendelijk is Negometrix?

Van Negometrix zijn er op dit moment twee platformen actief: Negometrix3 en het compleet nieuwgebouwde Negometrix4.

Negometrix3

Bij DAS-Service werken we voornamelijk met Negometrix3. Hierop zijn de zijn de meeste Dynamische Aankoopsystemen te vinden. Negometrix3 vinden we, van alle platformen voor Dynamische Aankoopsystemen, het meest gebruiksvriendelijke platform.

Wanneer je voor de eerste keer inlogt op Negometrix3, dan komt het wellicht wat overweldigend over. Maar als je de structuur van het platform begrijpt, dan kun je er snel je weg in vinden. De gebruikersinterface komt wel ietwat gedateerd over.

Wanneer je je inschrijft op een Dynamisch Aankoopsysteem of reageert op een opdracht, dan wordt je door Negometrix3 door het proces geleid. Wanneer je niet alle gegevens hebt ingevuld of een vraag vergeten bent te beantwoorden, dan wordt dat door Negometrix3 aangegeven. Dit is echt een pluspunt.

Een ander groot voordeel is dat je met slechts één inlognaam en wachtwoord toegang hebt tot een enorme hoeveelheid Dynamische Aankoopsystemen. Je hoeft dus niet voor elk Dynamisch Aankoopsysteem een nieuwe inlognaam en wachtwoord aan te maken.

Negometrix4

Negometrix4 is een nieuw ontwikkeld platform en heeft een meer hedendaagse userinterface. De pluspunten die we ook in Negometrix3 vinden, komen ook terug in Negometrix4. Wel was het even zoeken waar alle tenders en Dynamische Aankoopsystemen gepubliceerd zijn.

Hoe werkt DAS-Service met Negometrix?

Wanneer je je wilt inschrijven op Dynamische Aankoopsystemen die van Negometrix gebruik maken, dan doet DAS-Service het volgende:

1. Aanmaken van het account

Wanneer je nog niet over een account bij Negometrix beschikt, dan kunnen wij het account voor je aanmaken. Dat account is helemaal voor jou, en je kunt het met een zelfgekozen wachtwoord beveiligen. Vervolgens maken we een extra account aan, specifiek voor DAS-Service.

Indien je al wel over een account bij Negometrix beschikt, dan krijg je van ons instructies hoe je voor DAS-Service een extra account kunt aanmaken.

2. Voorinvullen van formulieren

Wij vullen de benodigde formulieren helemaal voor je in, en bieden dit digitaal aan ter ondertekening.

3. Klaarzetten van het toelatingsverzoek

In Negometrix kunnen we je hele toelatingsverzoek klaarzetten. Jij hoeft enkel maar in te loggen en op de knop ‘Indienen’ te drukken. Uiteraard krijg je daarvoor de instructies toegestuurd.

Vanuit DAS-Service vinden we dit echt een groot pluspunt ten opzichte van bijna alle andere platformen.

4. Instructies hoe je kunt reageren op een opdracht

Vanuit DAS-Service vinden we het belangrijk dat we je goed voorlichten over hoe een Dynamisch Aankoopsysteem werkt. Je krijgt daarom van ons uitgebreide instructies hoe je binnen een Dynamisch Aankoopsysteem kunt reageren op een opdracht.

Waar moet je bij Negometrix op letten?

Een paar dingen zijn bij Negometrix van belang om te weten:

  1. Met toegang tot Negometrix ben je nog niet ingeschreven op de Dynamische Aankoopsystemen. Dit moet je dus separaat doen. Of je laat het DAS-Service voor je verzorgen.
  2. Wees nauwkeurig. Selecteer de juiste documenten bij het desbetreffende Dynamische Aankoopsysteem.

Dit blog is voor publicatie ter controle voorgelegd aan Negometrix. DAS-Service vraagt en ontvangt geen vergoeding voor dit blog.