Neem contact op: 0172 578 909

Share Post:

DAS-Service en DASmakkelijk, wat is het verschil

DAS-Service en DASmakkelijk, wat is het verschil

Bij DAS-Service krijgen we vaak de vraag of we hetzelfde bedrijf zijn als DASmakkelijk, of dat het juist een concurrent van ons is. Geen van beide is het geval, ook al werken we beiden met Dynamische Aankoopsystemen. Om het verschil uit te leggen hebben we dit blog geschreven. DAS-Service en DASmakkelijk, wat is het verschil?

Wat is een Dynamisch Aankoopsysteem?

Een Dynamisch Aankoopsysteem is een methode uit het aanbestedingsrecht waarmee aanbestedingsplichtige organisaties hun producten en diensten kunnen inkopen. In plaats van voor elke inkoop een complexe aanbestedingsprocedure op te starten, kunnen organisaties ervoor kiezen om een Dynamisch Aankoopsysteem in te richten. Alle leveranciers, adviesbureaus, bemiddelaars en freelancers kunnen, indien zij voldoen aan de eisen, tot het Dynamisch Aankoopsysteem worden toegelaten, waarna ze rechtstreeks op offerteaanvragen kunnen reageren.

Wat doet DASmakkelijk?

DASmakkelijk zorgt ervoor dat onderwijsinstellingen hun producten en diensten kunnen inkopen. Denk daarbij aan computer hardware, meubilair, schoonmaakdiensten en de inhuur van personeel. Om ervoor te zorgen dat die inkopen op een rechtmatige wijze plaatsvinden, heeft DASmakkelijk daarvoor diverse Dynamische Aankoopsystemen ingericht. Onderwijsinstellingen kunnen zich als deelnemer bij die Dynamische Aankoopsystemen aansluiten. Alle leveranciers die tot die Dynamische Aankoopsystemen zijn toegelaten, krijgen van DASmakkelijk namens de onderwijsinstellingen offerteaanvragen waarop zij rechtstreeks kunnen reageren.

Met andere woorden, DASmakkelijk zit aan de inkopende zijde. De klanten van DASmakkelijk zijn de onderwijsinstellingen.

Wat doet DAS-Service?

Bij DAS-Service zorgen we er juist voor dat leveranciers alle relevante offerteaanvragen ontvangen. Dit doen we door die leveranciers in te schrijven op Dynamische Aankoopsystemen, o.a. de Dynamische Aankoopsystemen van DASmakkelijk. Om leveranciers in te schrijven zorgen we ervoor dat accounts zijn aangemaakt, papierwerk wordt ingevuld en officiële verklaringen worden opgevraagd. Ook zorgen we ervoor dat periodiek alle officiële verklaringen worden bijgewerkt, anders kan de toelating worden ingetrokken.

Of te wel, DAS-Service zit aan de aanbiedende zijde. De klanten van DAS-Service zijn leveranciers, adviesbureaus en zzp’ers.

Conclusie

DASmakkelijk en DAS-Service zijn twee losse bedrijven. DASmakkelijk zit aan de inkopende zijde en verzorgt namens onderwijsinstellingen de inkopen via Dynamische Aankoopsystemen. DAS-Service zit aan de leverancierszijde en zorgt ervoor dat leveranciers worden toegelaten tot Dynamische Aankoopsystemen.